7 Eylül 2010 Salı

Kalp kırıcı bir ağıt!


Ünlü İngiliz tasarımcı Alexander Mcqueen, moda dünyasının ona çağırdığı şekliyle "Büyük İskender",
11 Şubat 2010'da evinde ölü bulundu. Dünyanın en yaratıcı ve büyük tasarımcılarından biri olan Mcqueen intihar etmişti. Geride "köpeklerime iyi bakın" yazılı nottan ve yarım kalan koleksiyonundan başka bir şey bırakmadı.

Alexander Mcqueen'in büyük bölümü hazır olan 2010-2011 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'nu, onun ölümünden sonra yardımcısı Sarah Burton tamamladı. Teatral bir şovla Paris Moda Haftası'nda sunulan koleksiyon, ağustos ayında İstanbul Moda Haftası'nda da yerini aldı.

Tasarımcı bu koleksiyonda, "Old Masters" yani geçmişin yaratıcı ressamlarından, özellikle Kuzey Avrupa'lı ilginç sanatçı G. Bosch'un "The Garden of Earthly Delights" isimli tablosundan ilham aldı. Modellerde Flaman ikliminin soğuk ve donuk duruşu; giysilerde altın nakışlar, gotik formlar, ağır aksesuarlar, melek ve melek kanatlı dokumalar, sürreal mohikan başlıklar, koleksiyonun en dikkat çekici kısımları.


Barok ve Bizans dönemi stillerinden de beslenen koleksiyonun başlıkları "kalp kırıcı güzellik" ve "harika bir tasarımcı için ağıt" olarak belirlenmiş. Moda dünyasının en yaratıcı, en göz alıcı ağıdı, bu koleksiyon belki de. Büyük İskender'den büyük veda!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder