28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kötüye dair iyi bir dizi!


Hamile bir karısı, fizik tedaviye ihtiyaç duyan sakat bir oğlu olan bir kimya öğretmeni akciğer kanseri olduğunu öğrenirse ne yapar?
a) Okulu bırakır, kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışır.
b) Alternatif tıp yöntemlerini araştırmaya başlar.
c) İyi bir hristiyan olur, günlerini dua etmekle geçirir.
d) İntihar eder.
e) Ailesinin geleceğini garanti altına almak için kimya bilgisini ve aklını kullanarak metamfetamin üretmeye başlar ve uyuşturucu dünyasına girer.


Bryan Cranston'un canlandırdığı Walter White karakteri, yaklaşık üç aylık bir ömrü kaldığını öğrendiğinde hayatta bildiği en iyi şey yaparak direksiyonu illegal bir yöne çeviriyor. Dizi sıradan bir adamın başından geçen sıradan olmayan maceraları anlatıyor. Uyuşturucu satıcısı olduğunu bildiği eski bir öğrencisini ikna ederek bir karavanı "meth laboratuvarı"na dönüştürüp üretime başlıyorlar.

Walter'ın üstün bilgisiyle görülmemiş kalitede üretilen meth iyi para kazandırmaya başlıyor ama para kokusu alan tüm kirli adamları da kendine çekiyor. Evinde ailesine düşkün, anlayışlı hasta bir baba rolündeki kahramanımız, aslında bu dünyada ayakta kalmanın farklı kuralları olduğunu öğreniyor ve kendi içinde bir adalet sistemi kuruyor.


Stephen King'in yazılmış en iyi tv senaryolarından biri diyerek hakkını teslim ettiği dizi, düşmeyen temposu, derin karakter tahlilleri ve insanı ters köşe yatıran finalleriyle ünlü. Bu diziyi izlerken insan denen varlığın köşeye sıkışınca neler yapabileceğini fark ediyorsunuz.

Özellikle Walter'ın yaşam ve korkular hakkındaki sözleri diziyi özetler gibi:
"Hayatım boyunca hep korktum. İşimi kaybetmekten, aileme bir şey olmasından, yalnız kalmaktan. Kesintisiz rahat bir uyku uyuyabildiğimi hatırlamıyorum bile. Ama kanser olduğumu öğrendiğimde her şey değişti. Hayatımda ilk kez mışıl mışıl uyudum."

Ölümün kıyısına gelen ve her şeyini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan mütevazi ve sıradan bir kimya öğretmeni, tüm uyuşturucu baronlarının ele geçirmek istediği "Heisenberg" lakabıyla tanınan karizmatik, özgür ve bazen de kötü bir adama nasıl dönüşür? Breaking Bad, işte bu sorunun yanıtını veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder