1 Haziran 2012 Cuma

MM


Kendisi 10 yıl önce deli gibi dinlediğim bir adamdı. Özellikle "Antichrist Superstar" muhteşem bir albümdür. Gerçek ismi Brian Warner olan Marilyn Manson ismini Marilyn Monroe ve Charles Manson'ın birleşiminden alır. Görünüşü korkutucudur. Garip kıyafetleri ve aşırı makyajıyla cinsiyetini gizler ve androjen bir tarz yaratır.


Yaşam öyküsü, şarkıları kadar karanlıktır. Büyükbabasının tacizleri, kopuk ve sorunlu bir ailede geçen çocukluk yılları, hristiyan okulunda geçirdiği dönem karakterini ve müziğini tamamen etkilemiştir. Kendisi görünüşü için şöyle der "nefret ettiklerimi temsil ediyorum." Hristiyanlıktan, ikiyüzlü Amerikan ailesi yapısından, insanların kendisi gibi düşünmeyeni dışlamasından nefret eder. Şarkıları bu dünyaya ait olmayan, ürkütücü, organik bir ayin gibidir. Müziği sert, gırtlağı kusursuzdur. Çok iyi cover parçalar yaratır.


Kendisi hakkında çok söylenti vardır. Grubundaki diğer üyelerle cinsel ilişkiye girdiği, kendine oral seks yapmak için kaburga kemiklerini aldırdığı, Anton Szandor La Vey'in şeytan kilisesinde rahip olduğu gibi. Din konusundaki düşüncelerini şöyle açıklar: Tanrı var mı ki şeytan olsun?

Büyük bir hayran kitlesi olmasına rağmen pek çok ülkede hatta Amerika'nın pek çok eyaletinde konser vermesi yasaklanmıştır. Özellikle 1999'da gerçekleşen Columbine Lisesi'deki katliam faillerinin MM hayranı olduklarının anlaşılması onu zan altında bırakır.


Michael Moore'un bu katliamı ve perde arkasındaki olayları anlattığı "Bowling for Columbine" belgeselinde Manson'ın söyledikleri enteresandır. Moore'un röportajın sonunda "yapabilseydiniz, liseyi tarayan iki öğrenciye ne söylemek isterdiniz." sorusu üzerine Manson "hiç bir şey söylemezdim, sadece onları dinlerdim çünkü bu kimsenin yapmadığı bir şey." diye yanıtlar.

Burlesk dansçısı Dita Von Teese ile evliliği biten Manson bugün 40 yaşında. Şu anda 10'a yakın çocuğun bakımını üstlenmiş durumda.


Önemli not: Çocuklara kendisi bakmıyor sadece mali anlamda yardım ediyor. Ohhh dediğinizi duyar gibiyim:)

O zaman Manson amcadan gelsin:

i wanna die young
and sell my soul
use up all your drugs
and make me come
yesterday man,
i was a nihilist and
now today i'm
just too fucking bored
by the time i'm old enough
i won't know anything at all

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder