31 Ağustos 2012 Cuma

Maşallah, maşallah!

Sosyoloji akademisyeni ya da gazeteci olsam inceleyeceğim ilk olay budur: Adnan Hoca ve müridleri... Dünyadaki her kafayı anlayabiliyorum. Şeriatçıları, Manson grubunu, seri katilleri. Bir tek Adnan Oktar ve çevresindekilerin nasıl bir hayat sürüp gerçekte neyi savunduklarını anlayamadım.


Adnan Hoca Güzel Sanatlar Akademisi'ne gitmiş, elde ettiğim duyumlara göre deseni güçlü, hitap yeteneği kuvvetli bir insan. Peki sadece bunlar eğitimli, zeki birçok insanı tek bir odak etrafına toplayıp yönlendirebilmeye yeter mi? Harun Yahya mahlasıyla zamanında Nişantaşı'nın göbeğinde bedava kitap dağıtan, ünlü ailelerin çocuklarını çevresine toplayıp onların aileleriyle görüşmesini engelleyen bu insanda karşı konulmaz ve büyüleyici ne var?


İşte merak ettiğim nokta bu. Genelde psikolojik açıdan bakıldığında marjinal, fanatik ya da sapkın gruplara katılan üyelerin sevgisiz bir aileden çıktığını, zayıf karakterli olduğunu görüyoruz. Bu genelleme bu örnek için geçerli değil.


A9 TV4'de güzel kızları çevresine toplayıp sohbetler eden, güzelliğe ve doğaya meftun bu adam gerçekte ne istiyor ve nasıl yaşıyor? Etrafındaki bu dilinden "inşallah, maşallah" düşmeyen kızlar kim? Neden hepsi birbirine benziyor?


Silikonlu göğüsler, dolgu topuklar, şiş dudaklar, yapay sarı saçlar ve kedi makyajı arasında dinin emrettiği sadelik, tevazu ve batınilik nereye düşüyor? Bu Fendi yastıkların, gucci tişörtlerin, havuzlu evlerin ve BMW'lerin suyu nerden geliyor?


Birileri bana yanıt versin yoksa beni de yakında Adnan Hoca'nın yanında 'kedi canını seni' derken ya da demode tekno şarkılarda dans ederken görebilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder