7 Ağustos 2012 Salı

Otur sıfır!


2012 Olimpiyatları'nda şu ana kadar aldığımız tek başarı güreşteki bronz madalya. Her gün yeni bir başarısızlıkla günü kapatıyoruz. Bolt denen adam 10 metreyi 1 saniyede koşuyor, biz yıllardır yerimizde sayıyoruz. Çünkü altyapımız sağlam değil, yeteri kadar yatırım yapılmıyor, seyirci desteğiyle beslenen bir spor ortamı yok, spora profesyonel yaklaşılmıyor.

Adamlar el kadarken yediğinden içtiğine kadar disiplinli bir programla olimpiyatlara hazırlanıyor. Bizim spor anlayışımız hala beden eğitiminde attığımız taklalar düzeyinde. Bir de işin mental kısmı var. Rakiplerimiz o kadar uzun bir zamandır olimpiyatları parsellemiş ki, yeni bir güç olarak aralarına katılabileceğimize dair inancımız yok.

Filenin sultanları, potanın perileri, dev adamlar diye isim koyup gaz vermekle olmuyor bu işler. Önce mevcut zihniyetin değişmesi için çaba sarfedeceksin, yatırım yapacak işi uzmanlarına bırakacaksın. Spor bakanlığını badem bıyıklıların elinden kurtarıp güncel spor anlayışını izleyen, vizyoner hocalara emanet edeceksin. Ondan sonra başarısız olursan o günkü havaya, şansa, kısmete bağlarız. Yani bahane bulmak kolay olur. Şimdi o da zor çünkü kral da çıplak, madalya da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder