15 Ağustos 2010 Pazar

İnteraktif korkularım var!

Bu da oldu! Dünyanın ilk interaktif korku filmi yapıldı!
İsmi "Last Call"

Hadise şu ki; filmi izlemek için salona gelen izleyecilere kapıda broşür dağıtılıyor. Orda yazan bir numaraya mesaj atmanız isteniyor. Sonra film başlıyor. Kahramanın kaçtığı, katilin kovaladığı sahnelerin birinde salonda bir cep telefonu çalmaya başlıyor. Piyango kime çıkmışsa artık!

Siz "kim bu densiz telefonunu açık unutmuş" derken, filmdeki kahraman salondaki izleyiciyle konuşmaya başlıyor. Hayatta kalmak için çeşitli direktiflere ve önerilere ihtiyacı var. Bundan sonra filmi sinema izleyicisi yönlendiriyor. Ses tanıma sistemine sahip bir yazılım tarafından yönetilen film, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanarak interaktif bir pazarlama harikası yaratıyor.

Korku filmlerindeki karakterlerle empati kurmada hiç bir problem yaşamayanlar için bu gelişme "overdose". Hele benim gibi zor karar verenler için kabus! Kadın beyazperdeden soracak bana "Sağa mı döniyim, sola mı?" diye.

Ben kafamı toplayıp cevap verene kadar, arkasındaki baltalı pekmezini akıtır alimallah kızcağızın. Bu iş hızlı karar verebilen, soğukkanlıların işi, benden söylemesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder