12 Ağustos 2010 Perşembe

TJDR

Kanımca "dünyanın en yaratıcı 5 ajansı sıralaması" yapılsa, "The Jupiter Drawing Room" bu listeye kafadan girer. Ajans, 1989 yılında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde kurulur. Diğer şubesi ise 1994 yılında Cape Town'da açılır.

Ajansın ismi, ünlü fransız yazar Guy de Maupassant'ın "La Maison Tellier" yani "Tellier'in Evi" isimli kısa hikayesiyle ilişkilidir. Hikayede Madam Tellier'in Normandy'de bulunan kır evi yaşantısı anlatılır. Üç kızıyla birlikte yaşayan Madam, günlerini bölgede esnaflık yapan kendilerinden aşağı tabakada yer alan adamlarla eğlenerek geçirir. Hatta büyük kır evinin ilk katını bu gizli buluşmaların mekanı haline getirirler. İşte bu ilk kattaki salonun ismi, The Jupiter Drawing Room'dur.

The Jupiter Drawing Room, kurulduğundan bugüne kadar bir çok büyük müşteriyle çalışır. Cannes Lions, One Show gibi reklam sektörünün en prestijli yarışmalarında pek çok ödül kazanırlar. Ajans, felsefesini "Rem tene, verba sequentur." olarak açıklar. Yani "konuyu iyice anla, kelimeler peşinden gelir."














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder